Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Kurban Bayramında Uzmanından Beslenme Tavsiyeleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, kurban bayramında kesilen etin doğru şekilde tüketilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre dinlendirildikten sonra sebzelerle birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı. “

Doğru Pişirme Yöntemleriyle Sağlıklı Beslenme

Bayrama sayılı günler kala Trabzon’da hareketlilik devam ederken, uzmanlar sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle kırmızı et tüketirken sebzeler ve lifli gıdaların da önemini vurguluyor.

“Kavurma Risk Oluşturabilir”

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, özellikle bayram sabahları geleneksel olarak tüketilen kavurmanın sağlık açısından riskleri olduğunu belirtti. Çin, etin pişirilme sürecinde dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “

Önerilen Diyet İçerikleri

Çin, etin yanında sebzelerle beslenerek sindirimi kolaylaştırmanın önemini vurgulayarak, sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Ayrıca, etin pişirilme sürecinde hayvansal yağlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

“Doğru Saklama Şekilleri”

Çin, kurban bayramında kesilen etlerin saklanma yöntemlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Etlerin düzgün bir şekilde kavurma veya kıyma yapılarak saklanması ve mikrodalga ile çözündürülme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, etlerin mikrobiyolojik üremeye karşı korunması için dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

Related Posts

Tıbbî kenevir teklifi yasalaştı: Hangi ürünlerde kullanılacak, nerelerde satılacak?

Tıbbî kenevir teklifi yasalaştı: Hangi ürünlerde kullanılacak, nerelerde satılacak?

Doğrama tahtaları büyük tehlike saçıyor: Bu görüntüyü görürseniz hemen evden uzaklaştırın

Uzmanlar, mutfakların vazgeçilmezi olan doğrama tahtalarının kullanımında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle bu görüntüde olan doğrama tahtalarının, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çekildi.

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Ünlü doktor uyardı: Duşta yaptığınız bu hata hayati tehlike taşıyor

Ünlü damar sağlığı uzmanı Dr. Max Maddahali, aşırı sıcak duşların ciddi sağlık riskleri yaratabileceği konusunda uyardı. Özellikle duş suyu sıcaklığının birkaç derece fazla olması, tansiyon düşüklüğüne ve bayılmaya yol açarak hayati tehlikeye neden olabilir.

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi