AIPA, “AI Tomorrow Summit 2025″te yapay zekanın son gelişmelerini ele alacak

Yapay Zeka Dönüşümü “AI Tomorrow Summit 2025” Zirvesinde Masaya Yatırılacak

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) tarafından düzenlenecek olan “AI Tomorrow Summit 2025” etkinliği, 22-23 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. Zirvede yapay zekanın küresel çapta dönüşümsel etkileri ele alınacak.

AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu yazılı bir açıklama yaparak, “Geleceği Şekillendir” temasıyla düzenlenecek zirvenin hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.

Zirvenin amacının Türkiye’nin yapay zeka konusundaki dönüşümüne yön vermek olduğunu belirten Küçükşabanoğlu, “Türkiye’nin yapay zeka potansiyelini dünyaya göstermek için büyük bir heyecanla çalışmalarına başladığımız zirveyi gerçekleştirmek için gün sayıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin yapay zekada oyun kurucu olması gerektiğini vurgulayan Küçükşabanoğlu, “Zirve, yapay zekanın bugün ve gelecekteki etkilerini anlamak ve teknolojiyi daha iyi bir gelecek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak için önemli bir fırsat sunacak.” şeklinde konuştu.

Veri analizinden depreme, eğitimden tarıma kadar birçok sektörün yapay zekanın etkisi altında olduğunu vurgulayan Küçükşabanoğlu, zirvenin çevrimiçi ortamda da takip edilebileceğini belirtti.

Zirvede 22 oturumda 70’ten fazla konuşmacının yer alacağını söyleyen Küçükşabanoğlu, “uluslararası bir zirvenin ülkemizde düzenlenmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Zirve, fiziksel katılımın yanı sıra online olarak da izlenebilecek.” ifadelerini kullandı. (AA)

Related Posts

Yapay zekayla beynin gizli dansı! İnsanlığın yeni çağı

Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI), bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek insan evriminde çığır açan bir dönemin kapısını araladı. Elon Musk’ın Neuralink şirketi, beyin çipleriyle felçli hastaların yaşamlarını dönüştürmeyi hedeflerken, bu teknoloji yapay …

Yeni Android 16 ile dolandırıcılara geçit yok

Google, Haziran ayında çıkması beklenen Android 16 sürümüne dair dikkat çeken yeni güvenlik özelliklerini duyurdu. Amaç net: Telefon ve mesaj yoluyla yapılan yaygın dolandırıcılık yöntemlerini daha gerçekleşmeden engellemek.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.