E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

E-Ticarette İthalata Dayalı Artış

Son zamanlarda e-ticaret alanında artan bir ithalat eğilimi dikkat çekiyor.

1 Nisan itibarıyla, Türkiye’ye e-ticaret yoluyla getirilen ürünler için ülkede bir iktisadi işletmeci bulundurulması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı, bu yeni düzenleme doğrultusunda denetimlerine başladı. Şartlara uymayan platformlar ve satıcılar için Türkiye’den erişim engeli getirilmesi ihtimali bulunuyor. Eğer yönetmelik hükümleri yerine getirilmezse, Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvurarak erişim engeli talebinde bulunabilecek ve bu karar mahkeme aracılığıyla uygulanabilecek. Ekonomim’den alınan habere göre, en fazla ürün gönderen platformlar arasında yer alan TEMU ve diğer doğrudan satış yapan firmalar halen yasal temsilci atamadı.

Türkçe ve TL Kullanımı Zorunlu Hale Geldi

Yeni yönetmelik, temsilci bulundurma şartının yanı sıra, Türkiye pazarına sunulan ürünler için çeşitli ek düzenlemeler içeriyor. Promosyon amaçlı olsa bile, Türkiye’deki son kullanıcıya yönelik sunulan her ürün piyasada mevcut kabul ediliyor. Bu kapsamda, ürünlerin Türkçe dil seçeneğiyle sunulması, fiyatların Türk lirası cinsinden belirtilmesi ve Türkiye’deki adreslere teslimat yapılabilmesi gibi şartlar da zorunlu hale getirildi.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Kriptoda yeni dönem: Bankalara ön onay şartı kaldırıldı

ABD bankacılık düzenleyicileri, kripto para faaliyetlerine yönelik uzun süredir uygulanan katı uyarı ve şartları geri çekme kararı aldı. Bu hamle, Washington’un kripto varlıklara daha ılımlı yaklaşmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir