Mısırlı iş insanı Fransa’da öğrendiklerini Kütahya’da uyguladı: Şimdi paraya para demiyor

Mısırlı Girişimcinin Kütahya’da Pekin Ördeği Yetiştiriciliği Başarısı

Mısırlı girişimci Servet Abdelwahab, Kütahya’da hayata geçirdiği pekin ördeği yetiştiriciliği projesiyle dikkat çekiyor. 2020 yılında Turgutlar köyü yakınlarında şehir dışında kiraladığı kıraç bir arazide başlayan bu macerada, veteriner olan iki oğluyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Abdelwahab’ın 3 kümesle başladığı bu projede yaptığı yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım sayesinde yılda 12 bin Pekin ördeği yetiştirdiği biliniyor. Zamanla bu sayıyı 200 bine kadar çıkaran girişimci, üretiminin yurt içinde pazarlamasının yanı sıra ilerleyen dönemlerde ihracata yönelmeyi planlıyor.

Projenin sahibi Abdelwahab, Pekin ördeği etinin ekonomik değerinin yüksek olduğunu ve içeriğinde yüksek miktarda protein barındırdığını belirtiyor. Fransız eğitimi almış bir iş adamı olan Abdelwahab, yaşadığı deneyimler üzerine verdiği bir röportajda Pekin ördeği yetiştiriciliğindeki hedefleri ve planlarını paylaştı.

Tesisin büyümesi ve gelişmesi hedefiyle yapılan yatırımları anlatan Abdelwahab, önümüzdeki dönemde kümes sayısını artırmayı ve yeni tesisler kurmayı düşündüklerini ifade etti. Üretim kapasitesini artırarak Avrupa pazarına girmeyi hedefleyen girişimci, böylece projesinin başarısını uluslararası boyuta taşıyacak.

Projenin genişlemesiyle köylere de yayılacak olan Pekin ördeği yetiştiriciliği, Abdelwahab’ın hedeflerini daha da büyütmüş durumda. Köylerdeki insanlara ekonomik destek olacak bu projenin, göçü tersine çevirerek köylülerin kendi topraklarında kalarak gelir elde etmelerine yardımcı olması planlanıyor.

Gelecek hedefleri arasında Mulard ördek türünün üretimi de bulunan Abdelwahab, bu türün avantajlarını ve projeye katacağı değeri vurguluyor. Önümüzdeki yıllarda bu türü üreterek Türkiye ve Doğu Avrupa’da öncü olmayı hedefleyen girişimci, kaliteli et ve değerli yağlı karaciğer üretimiyle sektörde fark yaratmayı planlıyor.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Kriptoda yeni dönem: Bankalara ön onay şartı kaldırıldı

ABD bankacılık düzenleyicileri, kripto para faaliyetlerine yönelik uzun süredir uygulanan katı uyarı ve şartları geri çekme kararı aldı. Bu hamle, Washington’un kripto varlıklara daha ılımlı yaklaşmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir