United Global Ro-Ro’nun LNG ile Çalışan Gemisi UGR Al Samha, Khalifa Limanı’na İlk Seferini Gerçekleştirdi

United Global Ro-Ro, Noatum Maritime ve Erkport Ortaklığı ile Çevre Dostu Gemisiyle Yola Çıktı

AD Ports Group’un Denizcilik ve Gemi Taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Noatum Maritime ve Erkport’un birlikte oluşturduğu United Global Ro-Ro, çevre dostu yakıtla çalışan Araba ve Kamyon Taşıyıcı (PCTC) gemisiyle Autoterminal Khalifa Limanı’na ilk seferini gerçekleştirdi. Ortak girişimin ilk operasyonu olan UGR Al Samha’nın gelişi, United Global Ro-Ro’nun küresel ticaret rotalarında sürdürülebilir, verimli ve yüksek kapasiteli Ro-Ro lojistik hizmetleri sunma vizyonunun başlangıcını simgeliyor.

12 güvertede 7.000’in üzerinde araç eşdeğeri (CEU) taşıma kapasitesine sahip olan bu son teknoloji gemi, büyük ve ağır yük taşımacılığını en verimli şekilde gerçekleştirmek üzere tasarlandı ve Orta Doğu, Asya ile Akdeniz’in önemli pazarlarına hizmet vermek üzere konumlandırıldı.

LNG yakıt teknolojisi, gelişmiş gemi tasarımı ve stratejik liman entegrasyonunun bir araya gelmesiyle, United Global Ro-Ro müşterilerine ekonomik ve çevre dostu bir deniz taşımacılığı çözümü sunuyor. Geminin düşük emisyon değeri ise hem Birleşik Arap Emirlikleri’nin karbonsuzlaşma hedefleriyle hem de temiz deniz taşımacılığına olan bağlılığıyla örtüşüyor.

AD Ports Group Denizcilik ve Taşımacılık Kolu CEO’su Kaptan Ammar Al Shaiba, UGR Al Samha’nın Khalifa Limanı’na gerçekleştirdiği ilk seferin, çevresel etkileri azaltmaya yönelik gemi ve teknoloji yatırımlarının bir adımı olduğunu belirterek, “Bu geminin aktif olarak hizmete alınmasıyla birlikte, küresel ticaret ortaklarımıza çevreye duyarlı, rekabetçi ve güvenilir Ro-Ro çözümleri sunma kapasitemizi daha da güçlendirmiş bulunuyoruz.” dedi.

United Global Ro-Ro (UGR) CEO’su Tolga Emrah Gezgin ise Noatum Maritime ile hayata geçirdikleri ortaklığın ilk adımı olarak Khalifa Limanı’ndaki ilk seferlerini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Geliştirdiğimiz çevre dostu model sayesinde maliyetlerimizi ve doğaya olan etkimizi minimize ediyor, Ro-Ro lojistiği alanında karbon emisyonumuzu azaltarak ekonomik ve sürdürülebilir çözümler sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk seferin başarılı tamamlanmasının ardından UGR Al Samha, otomotiv ve sanayi sektörleri için önemli merkezleri birbirine bağlayan düzenli rotalarda hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca gemi, Noatum Maritime’ın Ro-Ro hizmetlerini genişletme ve alternatif yakıtlı filolara geçiş stratejisinin bir parçası olacak.

Erkport’un kuruluşundan itibaren sektörel alandaki tecrübesi ve operasyonel gücüyle dikkat çeken önemli bir oyuncu olduğuna vurgu yapılırken, firma başta araç lojistiği olmak üzere birçok alanda faaliyet göstererek sektörde öncü konumunu sürdürmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Kriptoda yeni dönem: Bankalara ön onay şartı kaldırıldı

ABD bankacılık düzenleyicileri, kripto para faaliyetlerine yönelik uzun süredir uygulanan katı uyarı ve şartları geri çekme kararı aldı. Bu hamle, Washington’un kripto varlıklara daha ılımlı yaklaşmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir